PEOPLE

Petra

October 15, 2015

Petra oziroma 5ra.Recycled, kot se imenuje v kreativnem svetu, je žena brata moje prijateljice. Uf tole ste morali zagotovo še enkrat prebrati. Torej njen mož je brat moje prijateljice. Tako 🙂 In to punco Petro vam moram predstaviti, takih talentov se ne skriva! Najprej sem seveda poznala njenega moža in če naredim hiter brainstorming mojih spominov o njem, prvo pomislim na: to, da sem vedno rada stala v njegovih supergah. Dobesedno! On je košarkaš, visok, močan in noga ni nič drugačna. Sploh ne vem, če take številke prodajajo ali je treba naročiti po meri. Moja noga se njegovega čevlja sploh ni dotaknila, ko sem stopila vanj. Potem si predstavljate. Zagotovo na skrivaj to počne tudi Petra 🙂 No, pa par besed o njej. Na zgornji sliki lahko vidite njeno družino. Na njihovem najljubšem kraju. V hribih. Če boste dobro pogledali, boste videli, da ima poleg tiste punce s kapo še eno pri sebi. Torej dve bejbi!!! Lansko leto je že drugič postala mamica. In res je dobra mamica, sproščena, polna koristnih nasvetov in kar je najbolje, neizmerno uživa v tej vlogi in rada s puncama ustvarja. In zato vam jo vbistvu predstavljam. Ker izpod njenih rok nastajajo čarobne blazine, čarobni predpasniki, pa nakit in še cel kup drugih zadev, ki jih sešije, nariše, zalepi itd.
Idej ji ne manjka, materiala pa tudi ne, saj rada reciklira. In ko boste pri njej naročili darilce, ga boste ponosno predali naprej prijateljici ali njenemu otroku. Komaj čakamo njeno spletno stran ali blog z nasveti za ustvarjanje!
Njene izdelke si lahko ogledate na Instagramu. Objavlja pa tudi prečudovite fotografije s potepa po planinah in random stvari, na katere naleti vsak dan sproti.
In še njena FB stran 5ra.Recycled.

Kot da Petra nima drugega dela, sem ji poslala še par vprašanj, na katera je morala odgovoriti 🙂 Pa poglejmo, kaj pravi:
Kdaj si/sta vedela, da sta pripravljena za drugega otroka? Vaju je bilo kaj strah, kako bosta zmogla?
Mislim, da začutiš, ko je čas za razširitev družine. Oba z možem sva tako čutila. Sploh ni bil potreben pogovor z možem, ampak sva vedela, da je to to. Starejša hči je bila že dovolj velika in zrela, da je sprejela novega družinskega člana v našo družino in ne kot malega vsiljivca, ki ima mami le zase. V porodnišnici pa se je izkazalo, da sva ji z možem podarila največje darilo na svetu!
Strah – po pravici pa res enkrat. Ob opazovanju neposlušnih otrok znancev, sem vprašala moža, kaj če bo najin drugi otrok takšen “divjak” kot tile pa me je pomiril, da bova midva starša tega otroka in ne more biti drugače vzgojen, kot je starejša hči. In res je tako!

Živite v Radovljici, kam priporočaš, da starši peljejo otroke? Kam vi najrajši zahajate?
Mi smo štiri-peresna deteljica, ki vse počne skupaj … tako izbiramo aktivnosti primerno naši 4,5 letnici:) Hribček Sveti Peter nad Begunjami je super izbira, Talež, gozdna učna pot, sprehod po Radovljici z obiskom igral, nabiranje gozdnih plodov v gozdu nad Begunjami ali na Jelovici, in seveda, da ne pozabim na najpomembnejše, sladoled Pr’ Vidic v starem mestnem jedru:)

Katere otroške knjige trenutno prebirate/listate?

Eno in edino za lahko noč, to je knjiga Najlepše pesmi o živalih, ki jo znamo vsi trije na pamet 🙂 Čez dan pa enciklopedijo živali 🙂

Imaš tudi ti svojega vzornika, v modi, kuhinji, pri ustvarjanju?

Moj vzornik ni eden, jih je pa več. Zdi se mi, da prav v vsakem človeku najdem nekaj dobrega, ljubečega, pozitivnega, vrednega posnemanja in to poskušam združiti v sebi 🙂

Petra, nadaljuj to, kar znaš – bodi super mamica in žena IN ustvarjaj, ustvarjaj, ustvarjaj …

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply