BOOKS

Knjige

October 21, 2015

Tokrat sem hotela z vami deliti, kaj mi trenutno listamo. Sin je res povsem navdušen na knjigami. Povsod jih imamo; v veži na klopi in na tleh, pred stopnicami, pri omarah, v dejanskem knjižnem kotičku, na kavču, v vozičku, nahrbtniku, avtu, you name it. In to me res veseli! Upam, da bo takole nadaljeval in bo rad z menoj obiskoval knjižne sejme, knjižnice, ure pravljic itd. Knjig pri nas ni nikoli dovolj. Največ imamo trenutno seveda kartonk. Ogromno smo jih dobili od nečakov, nekaj pa jih sem ter tja tudi kupim. Hofer in Lidl imata včasih super cene. Lahko pa počakate tudi na knjižni sejem, ki bo novembra, tam se bo zagotovo našlo kaj pametnega in ugodnega.
Sin ima res zelo rad živali, ki se pojavljajo tudi v teh knjigah. Prav navdušena sem nad razvojem otroka, kako mi zna že vse stvari pokazati in si zapomni tudi najmanjšo malenkost. Ali pa najde neko majhno miško, ki je moje oko še zaznalo ni. Otroci so res neverjetni! In najrajši od vsega imam trenutke, ko se usedem na stol, vzamem sina v naročje in skupaj listava knjige.

Me zanima, kaj pa vi trenutno berete svojim otrokom?

Torej, tukaj je seznam:

MOJE PRVE BESEDE
To knjigo smo začeli listati kot prvo. In še danes mu je zelo všeč!

moje-prve-besede-razprodano

 

VELIKA KNJIGA O ŽIVALIH
Živali, živali, živali!

velika-knjiga-o-ivalih

 

POGLEJ IN POIŠČI
Te knjigi imamo pa kar dve 🙂 Polno detajlov in prav vse opazi. Ta knjiga bo še nekaj časa aktualna!

poglej-in-poi-i-moja-velika-iskalnica

 

NEKEGA VEČERA
Knjiga tako prijazno naslikanih živali, da bi jih kar stisnil k sebi. Ko v knjigi preberem, da je “potrkalo na vrata”, vedno tudi sama potrkam na mizico poleg stola. Sin sedaj že ve, da bom to storila in mi sam nakazuje, da trka 🙂

nekega vecera

 

KRTEK IN ŽIVALI V NARAVI
Krtek je zakon! In vse knjige za otroke založbe Narava tudi. Kartonka se povsem raztegne v kačo in midva potem iščeva živali, jih oponašava ter pojeva zraven.

krtek_narava-500x500

 

MY VERY FIRST BOOK OF FOOD
Eric Carle me je prepričal. Imamo kar nekaj njegovih knjig. Ilustracije so enkratne. Narisane tako preprosto, a vseeno zelo natančno. V knjigi pa ni samo hrana, temveč tudi živali. Potem pa mora otrok poiskati, kaj določena žival je. Na tej stopnji še nismo 🙂

myveryfirstbookoffood

 

PEPE UND MILLI
Knjigo (in še par iz iste zbirke) sem kupila še v času nosečnosti v Avstriji. Ilustracije so čudovite. Na vsaki strani je cel kup enih stvari, a kljub temu tako pregledno narisanih. Sploh pa je sinu všeč, ker ima knjiga zavihke, in lahko pokuka v hladilnik, ali pa skrije Milli v posteljo.

peppemilli

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply