FOOD&DIY

Presni kolački

November 6, 2015

Končno mi je uspelo. Vedno, ko se lotim kake slaščice, ugotovim, da nimam vseh sestavin. Sploh pri presnih receptih je ponavadi tako. In potem seveda že povsem pozabim na to željo po sladkem. Tokrat sem pa celo imela vse sestavine doma. Še čas je bil na moji strani, ker tole je bilo izredno hitro narejeno. Recept sem seveda kopirala, tako izvirna za enkrat še nisem 🙂 Tukaj sem ga našla.
Za ta recept sem se pa odločila zato, ker sem (še vedno imam) imela v omari dve veliki vrečki polni datljev. Kako se je ta nakup zgodil? Nedolgo nazaj sem naletela na recept, v katerem je bila zapisana številka datljev, brez oznake teže. Ja, najprej se mi je zdelo res čudno, a sem si mislila, očitno je treba datlje prav prešteti, da je tako natančen recept. Točne številke se ne spomnim, a mislim, da je bila čez sto 🙂 Torej takoj v trgovino po te datlje. Ko sem se odločila, da začnem, odprem stran na spletu z receptom in evo, zraven je bila čisto mala črka g, ki označuje grame. Blogerka je izpustila to črko in zaradi nje imam omaro polno datljev. Ta blogerka se je potem tudi opravičila, se zgodi. No, ko sem potem dala tistih par, za eno pest, datljev na tehtnico, je bila to tudi potrebna količina za recept.
Sicer imam pa zelo rada te presne sladice. Domači se še navajajo in mi vedno pripomnejo, da pogrešajo kaj pregrešno sladkega, z veliko čokolade.
Tokrat za mene, naslednjič za druge, kajne 🙂

presnikolacki

 

presnikolacki1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply