FOOD&DIY

Juhe

November 13, 2015

Obožujem jedi na žlico, torej tudi juhe. Poleg tega se bliža zimski čas, ko nam juhe še kako teknejo. Jaz prisegam na kremne. Moj mož na eno in edino govejo. Pa tudi to rada skuham, zaradi moža. Tašča mi je zaupala njen recept in mož je zadovoljen. Le še količino soli moram pomnožiti krat 42 pa bo okus popoln. A to o soli je že druga zgodba. Tokrat sem poiskala štiri naključne recepte na spletu za juhe, vzela lonec in pričela kuhati. Mmmmm je bilo dobro! In mož je tudi sodeloval. Z malo manjšo skodelico sicer 🙂
Juhe so res zakon. Hitro so skuhane in lahko jih jemo kot samostojno jed. In bomo dejansko siti. Sledijo torej recepti, ocene in fotografije. Let’s start cooking!

Tukaj prva juha. Iz brokolija in pora. Kakšne deset let nazaj zelena ni bila moja barva. A danes pojem najprej tisto, kar je zeleno. Res odlična juha. Da ne govorim o teh ocvrtkih iz parmezana. Mljaski, mljaski za to juho!

juhabrokolipor

 

Druga juha je iz brstičnega ohrovta. Brstični ohrovt ima poseben okus. Ljudje ga imajo radi ali pa ga ne prenesejo. Jaz ga obožujem. Trenutno je zelenjava sezone in jaz ga kupim kar v naši Kmetijski zadrugi. Zopet zelena juha in zopet odlična! Ocvrt brstični ohrovt za dekoracijo pa skoraj konkurira zgornjim ocvrtkom. Mljaski, mljaski tudi za to juho!

juhabrsticni

 

Tretja juha je oranžne barve. Korenček, paradižnik in kokosovo mleko. To zadnje ji da odličen okus. Ko sem videla, da bom poleg morala pripraviti koruzo, sem bila skeptična. Koruza; koruza zame skoraj ni zelenjava. Jo res redko uporabljam, ker imam občutek, da mi druga zelenjava da več kot ta 🙂 A sem se motila. Ta kombinacija z olivnim oljem in limeto je vrhunska. Za to juho en (a velik) mljask!

juhakorencek

 

In še zadnja, četrta juha. Korenček in cvetača. Pred to sem se že tako navadila na te male priloge/dekoracije k juham, da sem jih prav pogrešala. A nič zato. Na skrivaj sem posula na juho parmezan. Na sliki ga ni, ker ga tudi v originalnem receptu ni. Barve pa ni ravno najlepše. Kakšnih filtrov ne znam uporabljati, vbistvu sem pa tudi hotela, da vidite, kako je v resnici uspelo. Juha je vredna dvakratnega mljask!

juhacvetaca

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply