PEOPLE

Tamara

November 18, 2015

Dragi bralci! Predstavitev zanimivih in ustvarjalnih ljudi se nadaljuje. Tokrat predstavljam Tamaro. Kako sem jo spoznala? Ona je najprej pokomentirala recept za čokolado na mojem blogu in potem sem ji začela slediti. Na Instagramu ter na njenem blogu. In če sama ne bi začela s pisanjem bloga, tudi nje verjetno ne bi spoznala. Tako kot pravi Tamara, naključij v življenju ni! To je neverjetna oseba, v njenih mailih je na stotine pozitivnih besed, ki jih znova in znova prebereš. Njene fotke z Irske so tako privlačne, da bi najrajši zapakirala kovčke in odšla. Je zelo ustvarjala (samo poglejte si spodnje slike ali pa tole) in topla oseba. Pa jo spoznajmo!

Tamara, kaj delaš na Irskem?
Na Irsko sem prvič prišla več kot dve leti nazaj kot aupair (po naše ene vrste varuška) … spoznala sem krasno družino, s katero smo se res iskreno ujeli. Res so me vzeli za svojo, zato smo ohranili stike tudi, ko sem se po enem letu vrnila v Slovenijo. Izredno smo bili navezani en na drugega pa še Irska ima en poseben energijski vpliv name  … tu sem se res našla, ‘zrasla’, marsikaj spoznala in ugotovila – vse to pa je prispevalo k temu, da me Slovenija enostavno za tem nekaj časa ni (več) osrečevala. Po razpletu dogodkov smo se tako z januarjem letos ponovno zmenili, da se k njim vrnem. Evo, tako sem spet nazaj na “srečnem” otoku.

Kako si našla Irsko?
Ko sem se med iskanjem družine za (prostovoljno) delo v tujini lotila “kriterijev”, sem imela prvotno v mislih angleško govoreče države, ki od Slovenije še vseeno niso pretiiirano oddaljene. Združeno kraljestvo in Irska sta tako med prvimi. V končni fazi pa sem se odločala med Londonom in irskim podeželjem – ogromno možnosti in priložnosti sem omejila le na dva razgovora z družinama in voila … po prvih nekaj minutah pogovora z Irci sem začutila, da je to to (naj se sliši še tako klišejsko) in tudi po naši prvi uri druženja in vse do tega trenutka tu, vem, da je bila zame to najboljša odličitev, ki sem jo sploh lahko sprejela. Vse možnosti, ki mi jih je odprla, vse stvari, ki sem se jih naučila, vsi ljudje, ki sem jih zato posledično spoznala (tu in tam!). Neskončno sem hvaležna, sebi in vsem, ki so (in ste) del tega “potovanja”.

Koliko časa boš ostala?
Prvotni namen je bil ostati tu za nedoločen čas … nakar se je življenje spet prepletlo v druge, nepričakovano zabavne in čudovite smeri, ki so in bodo vplivale na moje odločanje v prihodnosti.

Kje živiš? Kraj?
Stanujem v prikupnem malem mestecu po imenu Westport, natančneje še 10 km ven iz njega, sredi nepopisno razibanega podeželja Owenwee. Severozahodno okrožje County Mayo je najnajlepši del Irskega otoka.

Imaš kaj prostega časa in kam takrat zbežiš?
Prostega časa imam dovolj, včasih sem vse vikende izkoristila za raziskovanje irskih mestec in pokrajin, preživljala večere ob poslušanju irske glasbe v pubih, ipd. V zadnjem času pa res kot nora uživam v mirnih večerih z risanjem, slikanjem, barvanjem, branjem knjig, jogi in meditaciji, videoklici domov, kuhanju večerij pri prijateljicah, obiskovanju le-teh po drugih koncih Irske itn.

Kakšni so ljudje?
Ljudje so z eno besedo čudoviti. Zelo odprti, iskreno prijazni, sprejemljivi, pripravljeni vedno pomagat, pozitivni in dobrovoljni. Vsekakor je atmosfera tu zelo topla, pristna in človeku vedno da občutek, da je več kot dobrodošel.

Any cute guys?
Haha, fletni fantje so itak povsod! Sigurno ne držijo stereotipi, da so vsi Irci modrooki z oranžkastimi prameni in pegami … ampak jaz imam krasnega fanta doma, on je največji krivec za prej omenjeno nepričakovano, a krasno zapleteno odločanje o prihodnosti, ker sva se spoznala manj kot dva meseca pred mojim odhodom in precej mesecev po tem, ko sem imela že letalske karte v žepu. Jaz se itak držim vedno ‘tarožastega’ pogleda na svet in se še kako dobro zavedam, da se vse zgodi z nadmegastičnim razlogom. Vedno! Tako da je vse, kot mora biti, razmerje na daljavo pač nikakor ni enostavno in vedno prijetno, ampak ker se vse da, če se hoče in ker je krasen ter razumen fant, zaenkrat zelo dobro obvladujeva situacijo in krmariva skozi vse, kar bo teh nekaj mesecev prineslo.

Pogrešaš kaj Slovenijo?
Slovenijo pogrešam! Z večih vidikov … poleg fanta, družine in dobrih prijateljev (čeprav imam slednje dvoje tudi tu, nikoli ni enako, to vemo) … pogrešam tudi domače razglede po pokrajinah, Slovenija je ena res čudovita (a tako premalo cenjena!) državica. Pa kužko tako noro noro pogrešam, haha … mi bo še domotožje ponagajalo, če se spustim preveč v podrobnosti.

Zelo zdravo se prehranjuješ – kako ti uspeva?
Zdravo se prehranjujem, je res. Itak imamo vsi malo vzponov in padcev s prehrano, pa z vsemi ta-hip-je-hit dietami, ki bolj kot ne le načenjajo naša zdravja … sama sem morda še celo malo ekstremno okrasila svoj primer z raznimi motnjami hranjenja, pa nihanji in če dolgo desetletje strnem v povzetek: ko sem (končno!!) začela pozornost posvečati na prvem mestu sebi, počutju v svojem telesu, in si resno zastavljat vprašanja, kaj si pod zdravo počutje sploh interpretiram – sem opazila, da sem ujela še pravi vlak za udobno okrevanje. Razni signali (so verjetno že dolgo tulili pa sem se jih na vse moči trudila preslišat in) so mi sčasoma dali vedeti, da moram ukrepat. Sčasoma sem ugotovila, kaj mi najbolj ustreza, katera živila dobro vplivajo name, po katerih se počutim ‘za-nikamor’ … pač, moramo se spoznati. Jaz še vedno delam na tem, vsak dan posebej in potrpežljivo – na tisočih koncih in krajih poslušamo, da se celo življenje učimo, a ni res? Ni ene diete, ki bi ustrezala vsem, ni enega nasveta, ki bo ozdravila težave in tegobe vseh.
Uspeva mi predvsem zato, ker sem se zavestno tako odločila. Ničesar si ne omejujem, le izbiram premišljeno, zavedam se posledic, ki mi jih določena hrana povzroča in pretehtam, če so vredne sekundnega užitka. Sploh se pa da vse ‘prekopirati’ … v primeru da mi paše recimo sladoled, si namesto mlečnega naredim takega z zmrznjenimi bananami, avokadom in surovim kakavom. Mmm.

Tvoj najljubši recept je?
Hmm, najljubšega recepta sploh nimam. Ribe so moje najljubše, tudi vsa zelenjava po spisku (ki se mimogrede  itak da izjemno okusno pripraviti), sladkosti se dajo pričarati na tone načinov brez uporabe sladkorja in masla haha. Zelo zelo uživam v ustvarjanju že na splošno, zakaj ne bi kreativnosti vključila še v recepte. Izjemno se pri tem zabavam.

Pa en lep pozdrav ‘domov’ z Zelenega otoka!! ♥

Tamara, hvala za te odgovore in fotke! Na zdravo in pozitivno življenje, kjerkoli že boš*

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply