MOTHERHOOD

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico

January 20, 2016

Alora (jaz sem z mislimi še vedno na morju)! Torej ne dolgo nazaj sem zasledila objavo na nekem blogu (ki je nikakor več ne najdem aaaa), kjer je punca svetovala, kaj vzeti s seboj v porodnišnico. Spomnim se, da me je njena objava navdušila, saj je naštela par zanimivih stvari, ki sem si jih že zabeležila, če bom še kdaj noseča.
Med tistimi osnovnimi stvarmi sem si najbolj zapomnila tole: dolgo nogavico in dve teniški žogici 🙂 Ja, tiste, ki smo rodile, vemo, kako dobro je, če te partner (ali kdorkoli) masira po hrbtu, ko rojevaš. Možu je zdravnica sicer pokazala tudi super trik, in sicer s pestjo. Mož me je tisti zadnji dve uri ves čas tako masiral. Parkrat vmes sem mu celo rekla, naj bolj pritisne. Naslednji dan pa sem komaj zlezla iz postelje in se spraševala, od česa imam te bolečine v hrbtenici 🙂 Mož pa je kasneje rekel, da je mislil, da mu bo roka kar odpadla, tako močno je pritiskal, jaz sem ga pa prosila, naj še 🙂 Torej teniški žogici v nogavico in masaža!
Kar je punca še svetovala in bi tudi meni prišlo prav, je dodatna vreča za darila. Meni se je nabralo res precej stvari in spomnim se, da je mož kar nekajkrat odnesel stvari v avto, preden je končno lahko vzel mene in sina 🙂
Tudi naslednja stvar bi obema koristila. Seznam ljudi, ki jih je potrebno poklicati oziroma obvestiti o novem članu. Midva sva mislila, da bo potem dovolj časa in bova lepo počasi klicarila naokoli. Ko pa sva rodila in je mož sporočil svoji družini, so oni rekli, naj čim preje pride, da imajo že zabavo na dvorišču. Tako da je mož še v porodni sobi začel brskati po imeniku in klicati. Tako sva pozabila povabiti na zabavo kar nekaj prijateljev. Ups.

Na spletu pa sem našla še te predloge: preprosta enobarvna majica za fotografiranje, kar je vbistvu res, tista halja ni prav posrečena. Ali pa kar svojo spalno srajco in kopalni plašč. Tudi dobra ideja. In še kakšen rekvizit za prve slike otroka, npr medvedka.

Jaz sem poleg tistih nujnih stvari vzela še par mojih najljubših napitkov s kokosovo vodo, najtoplejše in najmehkejše nogavičke, ker me v noge vedno zebe ter lepo in udobno (še) nosečniško dolgo obleko za domov.

Sem pa vprašala še par prijateljic, če one lahko kaj svetujejo. In tukaj si lahko preberete, kaj so vzele s seboj. Kar sem sama dodala na ta svoj nov seznam in se mi zdi res enkratna ideja, je Majin nasvet glede ličenja. Kako prav imaš, Maja! Mamice se ne smemo zapustiti. Že če si samo ustnice namažemo, oči, ali si naredimo lep čopek, se bomo počutile enkratno! Zato sem tudi izbrala tako naslovnico k tej objavi 🙂
Druga Maja pa me je spomnila na obutev za pod tuš!!! In ninico za otroka.

Irena
Kar nekaj časa je že minilo od mojih prvih dni v porodnišnici (skoraj 10 let), pa tudi od zadnjih dni v porodnišnici (skoraj 4 leta); pa še vmes sem bila enkrat 😉
Dobro se spomnim, da za prvi odhod v porodnišnico nisem s seboj vzela nič kaj posebnega. Materinsko knjižico, osebno toaleto, copate. Tako nam je bilo naročeno, pa sem sledila navodilom.
Kaj posebnega tudi nisem pogrešala, saj sem imela polne roke dela in veselja s svojim prvorojencem.
Približno 3 leta kasneje pa sem bila že malo bolj sproščena, in sem s seboj prinesla toplo odejico za našo dojenčico, velike tetra pleničke z vzorčki (aden&anais), nedrček za dojenje, blazinice za nedrček. Okolje je bilo takoj bolj domače. Prvič zato,  ker sem bila tokrat bolj sproščena, drugič pa zato, ker lahko že malenkost, kot je odejica, pripomore k občutku domačnosti.
Kaj drugega pa sploh nisem potrebovala, saj sem večino časa posvetila spoznavanju z dojenčkom in počitku.

Maja
Jaz sem si za v porodnišnico spakirala čisto preveč stvari. Mi pa ni žal, da sem vzela oblekico, v kateri sem rodila, ninico za sina, brez katere še danes ne gre nikamor, dekico zanj in crokse, ker gres z njimi lahko pod tuš. Pozabila sem pa vzet lanolin, ki mi je zelo pomagal pri obilnem dojenju.

Maja
telefon in polnilec
make up-ja jest sem vse vsak dan malo uredila in meni je bilo super tako.
To je bilo vse, kar se tiče dodatnega od tistih osnovnih stvari! 🙂

Punce, hvala vam!!!*
Če je kdo tam zunaj, ki ima še kak pameten nasvet, ki ga mamice lahko zapakiramo v torbo za v porodnišnico, naj se javi 🙂 Vesela bom vaših komentarjev oziroma nasvetov!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply