MONDAYS

Morje

August 3, 2016

Dopustniki so doma!
Vrnili smo se s Cresa in tokrat prvič prekinjam ponedeljkovo tradicijo rubrike Štart v nov teden zaradi enega in edinega razloga: kjer smo bili, je bila internetna povezava tako slaba, da je dolge in debele minute odpiralo eno stran. Zatorej smo bili odklopljeni od sveta, od novic. Kar je pomenilo tudi nič brskanja po spletu za moje bralce. Žal ali pa tudi na srečo. Tak dopust bi moral biti vedno, popoln odklop.

Imeli smo se enkratno! Otrok se je zbujal med 5. in 6. uro zjutraj (ne tako enkratno), pričel je lulati na ukaz (no, daj lulaj), kar je pomenilo, da verjetno razume, kaj počne, zato smo se vrnili brez plenic. Hip hip hura za malega! Bomo videli, kaj bo iz tega. Smo pa povsod lulali in kakali. Vsak kamenček, storž je bil dober izgovor, da ga polulamo.
Ko že govorim o storžih, spoznali smo leto in pol starega otroka, ki lepo in tekoče govori svoj materni jezik, slovenščino. In njegova prva beseda je bila storž 🙂 Mi smo še vedno pri ga-ga.

Večino časa smo se družili z res prijetno devetletnico iz Avstrije, Marie! Vsak dan me je naučila kako novo besedo in res sem uživala v nemščini. Sem kar pozabila, kako rada imam ta jezik!

Praznovali smo tudi god! Naredila sem torto iz palačink tako, da sem najprej s peko povsem zakadila našo hiško, nato sem vsako palačinko namazala s čokoladnim namazom, zadnjo pa s smetano. V torto sem zapičila par dodatkov, jo nesla ven, sin se je že tresel od veselja, zato sem videla, da je pametneje, da pesem preložim na konec, in smo kar skočili v torto. Mislim, da je bil to najhitrejši god EVER!

Moram pa pohvaliti tudi moža! Prav vsak dan nam je spekel večerjo in to tako dobro, da sem ga prosila, če bi nadaljeval to tudi doma. A pač nisem dobra pogajalka.

Če vas zanima, kako smo se imeli, si spodaj lahko pogledate slideshow!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply