BITS&PIECES

Otroci in plavanje

August 3, 2016

Ko je bil najin sine še mali, star nekaj mesecev, sva obiskovala plavalni tečaj v Kranju. To se mi je zdelo res fino za otroka in sem si vedno želela. Vaje sva delala po svoje. Torej, če sem videla, da mu kaj ne odgovarja, tega nisem storila. Kot recimo potop. Na koncu tečaja sem bila edina, ki ga nisem potopila. Pa mi ni žal! No, če bi vedela to, kar sem sedaj prebrala, takrat, bi poskusila in mogoče bi nama celo uspelo.

Torej pred kratkim sem na spletu brala nek članek o islandskih mamicah. In tam je mamica omenjala, kako prav vsi otroci obiskujejo tečaj plavanja in se prav vsi tudi veselo potapljajo. Vaditelj je pojasnil, da imajo preprosto metodo, in sicer pred potopom mamice pihnejo dojenčku v obraz, ta refleksno zamiži in zadrži dih in hopla gremo pod vodo. Preprosto, kajne? Ste to vedele?

Zakaj pa sem tu objavila ravno fotografijo albuma skupine Nirvana? Ker sem potem želela izvedeti o tem še več in med brskanjem sem naletela na ta članek, kjer prav tako pojasnijo, kako jim je uspelo posneti to legendarno fotografijo. S pihanjem 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply