FOOD&DIY

Pita s čokolado

August 12, 2016

Včeraj sem spekla pito s čokolado pa sem jo poimenovala kar torta, ker se je moji mali nečakinji to bolje slišalo. Ona si je namreč zaželela čokoladno sladico, na kateri bodo rožice, ki jih lahko poje. Rožic nisem dobila, sem pa našla take ljubke rdeče in roza ustnice, ki spominjajo na sladke poljubčke. Tudi to ji je bilo všeč in na koncu so ostali le tisti roza barve.
Recept sem dobila v knjižici Rama. Moja stara mama zbira ovitke Rama in jih konec leta pošlje na njihov naslov ter prejme tako prikupno knjižnico receptov. Ki jo potem dobim jaz 🙂

Tu pa še recept za vas, je res preprosto:

Sestavine za pekač premera 20 cm
Testo:
300 g moke
1/2 zavitka pecilnega praška
1 jajce
150 g masla
80 g sladkorja
1  žlica kisle smetane
malo soli
malo belega vina
Nadev:
250 g sira mascarpone
400 g čokolade
3 dl sladke smetane
150 g praženih lešnikov

Med moko, pecilni prašek in sladkor zdrobimo maslo, dodamo jajce, kislo smetano, malo soli in na koncu malo vina. Zgnetemo v gladko testo, če je pretrdo, dodamo še malo vina 🙂 Testo razvaljamo in ga položimo v pekač, večkrat prebodemo in damo v hladilnik za 30 min.
Ko je testo ohlajeno, ga pokrijemo s folijo in nanjo damo fižol, da testo ne naraste. Pečemo 25 min pri temperaturi 175 stopinj. Ko je pečeno, odstranimo fižol in nadevamo testo z nadevom.
Za nadev čokolado in 1 dl sladke smetane narahlo mešamo na ognju, da se stopi. Nato v ohlajeno maso primešamo mascarpone in stepeno preostalo smetano. Premažemo pito in jo okrasimo s praženimi lešniki (ali v mojem primeru s poljubčki).
Kar na koncu ostane v posodi, ponudimo otroku, da postrga 🙂 Če otroka ni, lahko postrgamo sami 🙂

Pa dober tek!

FullSizeRender (17)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply