BOOKS

Kaj najdem … pri živalih

November 18, 2016

Zopet ena predstavitev odlične knjige za otroke. Naslov knjige je Kaj najdem … pri živalih in je izšla pri založbi Učila že kar nekaj let nazaj. No midva s sinom sva jo dobila ta teden in jo listava zjutraj in zvečer. Če vmes prideva v sobo pa tudi takrat.

Res odlična knjiga, kjer ima otrok več nalog. Poiskati mora živali, ki jih najdemo v hlevu, živalskem vrtu, v ribniku … Živali mora razvrstiti. Živali mora prepoznati.

Všeč mi je, ker je to kartonka. Očitno je to za male otroke res bolj priročno. Najin sin ima cel kup teh plastičnih živali, na katere je nor. In sploh ne vem, kako je prišel do tega, a vedno, ko v knjigi nastopa žival, on vzame svojo plastično in jo postavi na tisto v knjigi. Kar mi je logično povsem všeč, saj vidim, da razume, da je zebra zebra in je ne postavi na kravo 🙂 No, enako postavlja živali pri tej knjigi.

Všeč mi je tudi, da knjiga približa otroku življenjski prostor živali. Sedaj sem tudi sama bolj pozorna na to in tudi pri ostalih knjigah rada zastavim vprašanje, kje najdemo določeno žival.

Knjigo priporočam! Menim, da bo aktualna še zelo dolgo; živali na tistem spodnjem delu imajo zapisana imena z velikimi tiskanimi črkami, kar bo super vaja čez par let.

In še to, ste videli ceno? Jupi!

ucila1

ucila2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply