FOOD&DIY

Adventni koledar

November 25, 2016

Končno tudi jaz začenjam napad na december. Tu je naš prvi adventni koledar, ki je namenjen sinu. Čeprav sem ga enkrat že naredila, drugačnega sicer, ko sva se z možem preselila v svoj dom. Takrat je bil namenjen njemu, možu. Ja malce mu je bilo smešno, ko pa je videl, da ga čakajo njegovi najljubši priboljški in kakšna lepa ljubezenska izpoved, je bil trud poplačan. Tokrat pa je na vrsti sin. Prav veliko časa nimam, da bi letala po trgovinah in iskala material ter potem še več ur to sestavljala. Zato sem se odločila, da pobrskam po moji pisarni in naredim nekaj iz stvari, ki jih že imam.

Odločila sem se za koledar iz tulcev. Najprej sem res imela v mislih kar tulce straniščnega papirja, a so ti precej tanki. Zato sem uporabila tulce velikega selotejpa. So večji in trši.

Najprej sem te tulce zlepila skupaj, potem pa na hrbet nalepila trdo podlago, da darilca ne bodo popadala ven. Potem sem naredila kroge kar iz navadnega belega A4 papirja za tiskanje, jih polepšala z venčki in številkami.

Nato pa sem res morala v trgovino, po presenečenja. V Kiku sem dobila vse stvari in to za res majhen denar. Štampiljke, brisačko, ki jo je potrebno potopiti v vodo, balone in set avtomobilčkov. Vmes sem kak dan zapolnila tudi s piškotom.

To je to. Koledar bom postavila ob steno, tulci so tako močni, da res lepo stoji.

Tu pa najdete še nekaj finih idej, če ste še brez: ta z mošnjički je odlična in res preprosta, številke lahko napišete tudi s flomastrom, tu sem jaz dobila idejo, in še par na tem linku, med drugim tudi adventni gozd!

Zelo se veselim letošnjega decembra! Pa vi? Kako vam gredo priprave?

Naslednji teden pa objavim še venček s svečkami. In morda še kaj.

Pridni bodite!

 

advent3

advent1

advent2

advent

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply