MONDAYS

Štart v nov teden

December 5, 2016

Pa smo dočakali letošnjega Miklavža! No ne še povsem, mi gremo ob 16:30 v cerkev, kjer nas bo čakal. Darila pa, saj veste, vedno pristavi na skrivaj! Upam, da bomo srečanje uspešno preživeli, brez kakega strahu in joka, sploh pred parklji!

Ko pobrskam po svojem spominu iz otroštva in časov Miklavža, se najprej spomnim, kako rad ga je oče povabil k nam v hišo in vso druščino, s tistimi verigami in zadahom po alkoholu. In kako nerada sem jaz to doživljala. Prav vedno sem se skrila v majhno omaro, ki mi še danes ni jasno, kako mi je uspelo zlesti tja še, ko sem bila najstnica. Nihče me ni našel, vedno so me iskali, klicali moje ime, jaz pa sem trepetala v tistem malem in temnem kotičku ter molila, naj gredo že stran. Pustite darilo in hitro zapustite naš dom! Uf, tega sinu ne privoščim! 

So pa tu potem še lepi spomini, na darila, skrbno izbrana in zavita (hvala Miklavž!). Na večerjo in čakanje, kdaj bo eden od staršev rekel, naj greva z bratom v njuno spalnico in pogledava, če je Miklavž že pustil darila. Joj to sva hitro jedla! Kar me pa najbolj veseli pa je to, da se do današnjega Miklavža to ni spremenilo. Tako se vsako leto in tudi danes odpravljamo k mojim staršem, kjer bomo jedli enkratno kosilo, ki ga pripravi moja mami, potem pa bodo tokrat moji in bratovi otroci stekli do spalnice, čisto počasi in s spoštovanjem odprli vrata in zakričali DARILAAAAA!

Vsem želim lep dan, imejte se radi!

 

Tu pa še par linkov s spleta, če bi si jih radi ogledali.

Obama še zadnjič prižge lučke!

Kašelj, pojdi stran!

Ko sem iskala darila, sem naletela na par res smešnih: za ljubiteljice lakiranja, za tiste, ki težko zaspijo, za ljubitelje žog in še ena za kuže 🙂

Ta kapa za ma(l)čke!

Dobre stvari je dovoljeno kopirati, kaj nam ni jasno! Danska odpira trgovine s hrano s pretečenim rokom!

Božična zgodba v ZOO!

Ideja za darilo

Ste že videli ta pribor? Hmmm zanimivo.

Odličen DIY!

In še ena za mame, ki rade V MIRU kofetkajo 🙂

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply