FOOD&DIY

Mini potičke

December 21, 2016

Zgodba z mini potičkami se je začela tako, da sem za rojstni dan od drage prijateljice Tanje dobila mini modelčke. Potem pa sem čez čas naletela še na recept za prav te mini potičke v reviji Okusi decembra, ki je priloga Nedela. Vedela sem, da jih moram narediti. To so namreč potičke, ki so podobne potici le po obliki, te male so namreč brez nadeva. Logično 🙂 Težko si predstavljam, da bi zvaljala testo in ga zvila nazaj, če so te potičke res le enkrat za v usta. 

Naredila sva jih skupaj s sinom in jih je potem prav ponosno razdelil še ostalim članom družine. Meni pa se zdijo prav prisrčne, sploh za praznike. So res preproste in okusne!

Recept iz revije (dodala sem čokolado, itak):

  • zvrhana žlica mletih dišavnic (piment, cimet, kardamom, ingver, klinčki, janež, muškatni orešček)
  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 3 drobna jajčka
  • 100 g moke
  • 35 g mletih orehov, 65 g mletih mandljev
  • 2 žlici ruma
  • 60 ml sladke smetane
  • pol kavne žličke pecilnega praška, noževa konica soli

Pečico vključimo na 180 stopinj. Sladkor in zmehčano maslo stepemo, dodamo cela jajca in dobro premešamo. Moko, dišavnice, pecilni prašek in sol premešamo, stresemo k masleni zmesi in premešamo. Dodamo mlete orehe in mandlje, smetano, premešamo in nazadnje vmešamo še rum. Če je testo pregosto, prilijemo žlico mlačne vode. Modelčke napolnimo s testom do treh četrtin, saj bo med peko naraslo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj, 20 minut. 

 

No mene v tem tednu čakajo še tri sladice, po vsej verjetnosti bom dodala tudi te potičke. Kaj pa vi pečete te dni?

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply