MOTHERHOOD

Strije v nosečnosti

January 12, 2017

Tokrat sem se odločila, da povprašam svoje prijateljice o izkušnjah glede strij v nosečnosti in preprečevanje le teh. Vem, da so strije tudi dedno pogojene, a zagotovo pomaga mazanje z raznimi mazili ali olji. Vsaj poskusimo lahko, kajne? 

Na srečo jih v prvi nosečnosti nisem dobila. Sem pa opazila, da imam tokrat večji trebušček. Moja prijateljica Polona me je potolažila, da jih ne bom dobila, če jih nisem že prvič. Iz njenih ust v božja ušesa! 

Pri prvi nosečnosti sem se mazala z mandljevim oljem, zjutraj in zvečer. Tudi tokrat ga uporabljam. Sem pa z zanimanjem prebrala, kaj svetujejo moje prijateljice. Upam, da še kateri nosečnici pride prav.

In punce, hvala vam za odgovore!

 

mamica Maja, ena nosečnost

Jaz se nisem nič mazala, niti nisem imela strij, razen 1 nad popkom, ki sem jo pridelala v zadnjem tednu nosečnosti.

 

mamica Polona, dve nosečnosti

Jaz sem v lekarni kupila maslo Natali (karitejevo maslo+ še neka druga masla) v prvi nosečnosti, sedaj v drugi pa nisem imela nič. Brez strije.

 

mamica Barbara, dve nosečnosti

Mandljevo olje, nobenih strij.

 

mamica Lucija, ena nosečnost

Jaz sem si delala kremo doma: karitejevo maslo in mandljevo olje (oboje naravno, nerafinirano). 2 striji na notranjem delu stegen, drugje vse tipi topi – meni je pomagalo zelo!!

 

mamica Tamara, ena nosečnost

Jaz sem se mazala 2-3x/dan, od 3 meseca dalje, ko se je trebuh začel širit navzven 🙂 Mazala sem se pa z oljem za strije od Mustele, pa še s tistim, ki ga Metka Albreht promovira (pozabila naziv). Oboje ni bilo poceni, lahko bi se mazala tudi samo s kakim kokosovim oljem, samo tudi tisto ni poceni 🙂 Jaz mislim, da to mazanje le omili nastajanje strij, največ je odvisno od DNK in pa tipa kože, ki jo imaš. Pa tudi pomembno je, da ješ tiste vitamine/kisline, ki prispevajo k elastičnosti kože. Sem se pa po porodu še naprej mazala z olji po telesu in je šla povešena in zgubana koža kar fino nazaj na napeto 🙂 brez telovadbe 😉

 

mamica Aleša, ena nosečnost

Jaz sem v nosečnosti uporabljala izdelke Mama mio. Res so super. Že sam občutek izdelkov na koži je bil izvrsten. Koža je bila dobro navlažena in prožna. Najprej sem uporabljala The tummy rub butter, kasneje pa še The tummy rub oil. Zgodilo se mi je, da sem kremo porabila in pozabila kupiti novo. Zato sem za nekaj dni, dokler ne bi šla v Kranj kupiti nove, uporabila drugo olje. Katastrofa!!! Koža me je tako srbela, da sem se takoj usedla v avto in odhitela po Mama mio. Zato to kremo in olje močno priporočam. Res, da je cenovno malo dražje, vendar je vredno.

 

mamica Polona, dve nosečnosti

Jaz sem si v moji prvi nosečnosti trebuh kot tudi dojke (brez kolobarja ter bradavic) mazala z oljem od Welede. Na začetku po enkrat, od cca. 6. meseca dalje pa vsaj po dva do trikrat. Olje je res drago, a sem si to privoščila za moje telo, za katerega smatram, da je vredno razvajanja 🙂 V drugi nosečnosti pa nisem bila tako pridna, a pri nobeni nosečnosti nisem dobila strij. 
Poznam pa punce, ki so si trebuh mazale z nerafiniranim kokosovim oljem ali extra deviškim oljčnim oljem. Politika: kar je dobro za uživanje, je dobro tudi za mazanje telesa. 
Je pa seveda odvisno od vsakega posameznika posebej, saj imajo nekateri v telesu prisotnega več elastana kot drugi in imajo že v štartu prednost pri sami prožnosti tkiva in kože. 

 

Kakšne pa so vaše izkušnje? 

 

Naslovna fotografija je vzeta s spletne strani Gorenjskih lekarn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply