FOOD&DIY

DIY pingvin

January 20, 2017

V teh mrzlih in vetrovnih dneh nisva prav veliko zunaj. Greva na kratek sprehod, potem pa k starim staršem ali kar domov. Za take dni mora biti starš pripravljen. Ure ne minejo tako hitro kot zunaj pa še otroku je zabavno, če mu ponudimo nekaj novega. 

Midva sva najprej naredila enega velikega snežaka iz papirja in ga nalepila na steno. Sin je moral lepiti in zadeti oči, nos, gumbe, pisker. Zraven sva zapela pesem o snežaku.

Drugi dan pa sva se lotila pingvina. Ustvarjanje iz papirnatih krožnikov, ki so nam ostali od poletja, je vedno dobrodošlo, ker veš, da ne bo stvar težka. Pobrskala sem po spletu in naletela na prisrčnega pingvina. Najprej sva se pogovarjala o pingvinih (v bistvu sem jaz govorila, sin je poslušal, ker še vedno reče le tri besede), gledala knjige. Njegova koncentracija pri ustvarjanju je še vedno kratka. Nič zato. Starši ne smemo popravljati otrokovih ustvarjanj. S prstnimi barvami je barval pingvina, pa malo tudi mizo in svoje roke. Potem pa je zopet lepil oči in kljun.

Najbolj me razveseli, ko vidim, kako ponosno kaže svoje umetnine, sploh očiju, ko se vrne iz službe. 

V mislih sem sicer imela pravo verigo pingvinov, a do drugega nisva prišla. 

Naslednji teden pa bo še ena objava naših ustvarjanj, tokrat bo sodeloval tudi oči 🙂

Lep vikend vam želim*

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply