BITS&PIECES

Boulderama – plezalni center v Klagenfurtu

January 25, 2017

Danes pa vam predstavljam eno fino idejo, kjer lahko družinsko preživite mrzel zimski dan ali pa kasneje deževnega. To je novo odprta plezalna dvorana v Klagenfurtu, Boulderama

Ne, jaz in moja družina ne plezamo. Je pa zato moj brat z družino povsem navdušen nad tem športom, ki je več kot očitno v porasti. Moj bratec je La Sportivin Official Resoler (puščam kar v angleščini, ker se tako dobro sliši in sem tako ponosna nanj).

S punco imata dva otroka, deklica bo kmalu dopolnila 5 let, sin pa poleti 3. In oni vse dni samo plezajo. Resno. Njihovi družinski izleti skoraj vedno vključujejo nekaj, kamor morajo splezati 🙂 V grdem vremenu in predvsem zimskem času pa radi pobegnejo k sosedom, ki so poznani po tem, da imajo v skoraj vsaki vasi plezalno dvorano!

Vprašala sem jih, kaj jim je v tej novi dvorani, ki se je odprla januarja, všeč z otroškega stališča, in pravijo, da je fino, ker je velika in tudi, če je polno ljudi, vedno najdeš prostor/problem za sebe. Otrokom je namenjen grad/ladja z oprimki in s toboganoma. V prihodnosti imajo namen postaviti tudi mize za igranje in risanje. Vsekakor mora še vedno biti prisoten eden od staršev, ker je ta del poleg blazin, kjer se že začenja plezalni del prostora in je potrebno paziti, da otroci ne uhajajo pod plezalce. Po njunih besedah se otroci konkretno zdivjajo, njuna dva sta večkrat tik pred pregretjem 🙂 

Priporočata pa tudi center Bouldergarage v Šentjanžu, tudi Avstrija, kjer je poleg tudi otroško smučišče.

In zakaj ne priporočata dveh centrov v Ljubljani? Samo zato, ker je preveč ljudi!

Poglejte si spletno stran Boulderame, kjer si lahko preberete, kaj vse vam še nudijo (recimo oblikovanje postave ali pa plezanje samo za punce). Na dnu njihove spletne strani so pa še plezalci, na katerih lahko punce napasemo oči 🙂 Kar tako, da si malce narišemo nasmešek na obraz, kajne!

Tu pa še moja neverjetna nečakinja in nečak! A nista faci no! Kako sem ponosna nanju!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply