BITS&PIECES

O naših počitnicah

February 3, 2017

Grüß Gott! Takole so nas pozdravili naši prijazni sosedje Avstrijci prejšnji teden, ko smo se končno odločili, da spakiramo zimske stvari in jo mahnemo na lepše. Z možem sva že večkrat počitnikovala v Avstriji in nemščina je meni res ljubi jezik, zato bomo šli še večkrat k njim. Menim, da je treba včasih zapustiti našo državo, da vidiš, kaj so zmožni drugje. Avstrijci me z njihovim turizmom in turističnimi idejami ter nasploh ponudbo IN postrežbo vedno znova presenetijo!

Odločili smo se za Hinterglemm blizu Salzburga. Do tja je približno 3 ure in pol vožnje. Vožnje z avtom in sinom se vedno malce bojim, ker tako dolgih enostavno ni navajen in ima velikokrat razne izpade. Tokrat je bilo v obe smeri odlično. Malo je spal, malo gledal skozi okno, potem smo jedli sendviče, pili, ko je postajalo že hudo, sem mu dala igračo in ko je bilo že to brez učinka, smo poslušali CD Zverjasec 🙂 In prišli smo na cilj, brez postankov!

Kraj je poznan po odličnih pistah za vse ljubitelje zimskih radosti, mi smo ostali pri kepanju in sankanju. Snega je bilo dovolj, ni pa bilo ravno tiste zimske pravljice, drevesa niso bila zasnežena 🙂 Nama se zdi sin še malce premajhen za razne stvari, ki jih Hinterglemm ponuja (poleg tega gre še vedno vsak dan ob cca 12h spat), a se veselim naslednjih let, ko bo čas za to. Poglejte si recimo tole osvetljeno sankaško progo dolgo 3 km. Zelo pa me je mikal tudi ta evropski Golden Gate. Noro, kajne!

Dopoldan smo bili na snegu in na bazenih, popoldan zopet malce na snegu in pri živalih. Zelo smo se imeli lepo in vesela sem, da si lahko vzamemo čas samo za nas tri!

Tukaj pa še nekaj utrinkov, če bi si jih radi pogledali.

 

Sončno vreme in povsem brez oblačka cel teden!

 

V tej hiški smo preživeli ogromno časa 🙂 Igrali so se volka in kozličke, kot v knjigi, nad katero je trenutno povsem navdušen. Mož je bil seveda volk 🙂

 

Sankanje!

 

Priprave na kepanje mamice!

 

Konji, nekaj najboljšega!

Zajčki!

 

Ne boste verjeli, v tej hiški so imeli … KOZE 🙂

 

Pozdravček*

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply