BITS&PIECES MOTHERHOOD

Sva rodila in bova rodila

February 17, 2017

Nedolgo nazaj je prikupna žena zaželenega Ashtona Kutcherja rekla, da je ONA rodila in ne on ali onadva. Pa nimam nič proti njej in prav ponosna sem na ženske po svetu, da smo postale tako samostojne, tako močne in tako pogumne! A v tem primeru, ponosno rečem, da SVA midva z možen rodila sina in bova poleti rodila še enega dojenčka. Zakaj?

Poglejte, jaz vedno rečem, da mi brez mojega moža ne bi uspelo. OK mogoče, realno, to ni povsem res, ker je še vsak otrok prišel na svet, pa če smo še ne vem kako držale noge skupaj (in v mojem primeru je bilo to dejansko res, ker sem imela občutek, da bom ostala brez vseh organov v telesu, če bom za hip stopila narazen). Pa tudi naši starši so nas rojevali brez partnerjev. Ampak ta podpora in moč, ki jo je meni nudil mož, to je meni pomagalo, da sem bila vsakega popadka vesela, ker sem vedela, da sva tako bližje otroku. In to povsem naravno. 

Sploh si ne predstavljam, da bi bil takrat v porodni sobi kdo drug z menoj kot on. Ne predstavljam si nikogar drugega, ki bi mi ure masiral hrbet, do bolečin. Njegovih seveda, uboga njegova roka. Niti si ne predstavljam nikogar drugega, ki bi sedel z menoj na stranišču, ker mi je ta položaj pač odgovarjal, in potem sestri prav prestrašeno in nejeverno rekel: “Ali lahko pridete pogledat, moja žena pravi, da bo rodila!” 🙂 In sem res, čez kake 20 min. In le v koga bi zarinila svoje hvala Bogu kratke nohte med tistim finalom. V moža seveda. Opravičila niti slišati ni hotel pa vem, da je imel stegna povsem rdeča. 

Je že res, da te bolečine ne bo nikoli doživel. A verjemite, da nam naši partnerji te bolečine tudi nikoli ne bi privoščili. Mož me ima rad in me dobro pozna, videl je v mojih očeh in na obrazu, da porod ni kar tako. Tudi sam pove, da sem zmogla nemogoče. Menim, da je za naše partnerje že samo to hudo, da nas gledajo, kako “trpimo”, pa nam (skoraj) ne morejo pomagati!

Enkrat je prijatelj po porodu rekel, da je to tako intenzivna stvar, da če bi ga kdo vprašal, ali gre rodit ali bi si rajši odrezal nogo, bi on rekel, naj mu odrežejo OBE nogi (kot pa da bi šel rodit) 🙂

Mamice smo res neverjetne, naši partnerji pa tudi, kajneda? 🙂

 

Kako pa vi gledate na to?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maja February 21, 2017 at 13:09

    Nikakor brez mojega dragega. Ne prvič in ne drugič. Nikogar drugega nisem zelela ob sebi in obakrat je naneslo tako, da je bil ves cas z mano. Hb, za super izkušnje iz Postojne in 1000x njemu, ki sem mu baje zabrusla par krepkih in tudi brisaco je bogi revez dobil direktno v obraz, hihi.

    • Reply hipadmin February 21, 2017 at 13:21

      Hihihi, Maja, super je to slišati! Naši fantje so res zakon!

    Leave a Reply