BITS&PIECES MOTHERHOOD

Fantje in dojenčki za igranje

March 29, 2017

Pred časom sem zasledila en fin članek, ki da misliti. Govori o dečkih in igračah za njih. Točneje o dojenčkih za igranje oziroma kot tudi mi v našem prostoru radi rečemo, o punčkah. Tu že avtomatsko označimo besedo s punčka, torej igrača za deklice. 

Zanimivo je namreč to, da imamo ločena oblačila (roza, modra), ločene igrače (punčke, orožje) IN tudi ločena čustva. Fantje naj ne bi jokali, naj ne bi kazali čustva. Pa ni tako le v tem članku, če dobro pomislite in pozorno poslušate, boste zagotovo slišali stavek podoben temu: ¨Nehaj no, fantki ne jokajo, kdaj si pa še videl fanta jokati!¨. Ubogi naši otroci, da jim že tako hitro zatiramo čustva!

In ravno igrače, kot je “punčka” za igranje, spodbujajo fante, da nismo le punce tiste, ki skrbimo za družino in otroke, da nismo le me tiste, ki lahko kažemo čustva. S tem se popolnoma strinjam! Najin sin je kmalu pričel stiskati k sebi “punčko” svoje sestrične. Nama je bilo to izredno všeč, saj sva videla, kako nežen je z njo, da jo rad stisne, pokrije in pelje na sprehod v otroškem vozičku. Zato sva se tudi brez premisleka odločila, da mu eno kupiva za doma. Nič kaj nisva bila izbirčna in kupila sva to na sliki zgoraj. 

Odkar sva sinu povedala, da bomo dobili pravega dojenčka, je ta “punčka” še kako aktualna. Pa ga nisva nikoli nagovarjala. On jo nese s seboj v trgovino, mi jo skoraj vsak dan prinese, naj jo tudi jaz vzamem v naročje in na splošno je z njo tako pozoren, da se res veselimo tistega “pravega” našega dojenčka. 

Predsodkov glede teh igrač nikoli nisva imela. Rajši mu kupim še kako “punčko” kot pa razne pošasti, orožje in druge nasilne igrače, ki jih zaenkrat še ne pozna. 

 

Imate vi kakšne izkušnje? 

Članek si lahko preberete tu.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tanja March 30, 2017 at 09:30

    Pri nas imamo doma po vecini “punckaste” igrace, ampak ji je pa ful vsec, ko dobi v roke kaksno orodje. In je res skoda, da starsi (podzavestno) locujemo igrace po spolu.

    • Reply hipadmin March 30, 2017 at 13:19

      Tanja, hvala za komentar! Prav imaš, tudi mi imamo po večini fantovske stvari … Mogoče sva ravno zaradi tega tako vesela, da se rad igra tudi s puncami in njihovimi igračami 🙂 Bomo videli, kaj se bo odločil, ali bo vzgojitelj ali strojnik 🙂

    Leave a Reply