BITS&PIECES

Središče za naravno učenje Samorog

April 5, 2017

Pozdravljeni! Tokrat vam predstavljam Središče za naravno učenje Samorog, ki ima sedež v Medvodah, ustanovili pa so ga sami čudoviti ljudje! Če dobro premislim, bi morala na tem mestu predstaviti punco, ki ima neverjetno moč. Moč do družine, ljubezni, do učenja in nenazadnje do dela. To je Anja, o kateri sem že govorila preko njene vodne vadbe za dojenčke. No, tudi tu je zraven, pri Samorogu. Njena želja stopiti iz te slovenske škatle o vzgoji, o učenju, ki je tako trdno zavezana s pentljo, da je starši nikakor ne moremo odpreti, in kot bedaki skačemo vanjo, je zmagala. Našla se je s somišljeniki in nastal je Samorog. Naj povem, da vsi Anjini otroci (3) obiskujejo Samorog, vrtec in eden tudi že šolo. 

Sicer pa je poudarek pri Samorogu na učenju skozi igro, v naravi. Če je le možno, dejavnosti in igra potekajo na prostem, v gozdu. Zato se ne čuditi, če boste med brskanjem po njihovi spletni strani našli fotke otrok z motorno žago v roki, ali nožem ali pa kakim drugim strojem, ki ga še odrasle ženske ne upamo (in sploh ne znamo) prijeti v roke!

Jaz sem res povsem navdušena nad njihovo idejo, a priznam, da bodo najini otroci obiskovali pač “običajno” šolo. Zakaj? Ker je težko, če si starša glede tega nista enotna. Zakona pa tudi ne bom postavljala na kocko 🙂 Iščem pač druge možnosti, ki mojemu sinu omogočajo čim več igre na prostem, tekanje po bližnjem gozdu, nabiranje palic, odkrivanje žuželk itd.

Poglejte si njihovo predstavitev, odpravite se k njim na ogled in se prepričajte! Ne pozabite pa se naročiti tudi na njihova obveščanja, saj poleg vseh teh stvari prirejajo tudi razna pametna predavanja! Naslednje bo 12. aprila – Inkluzivna pedagogika!

Samorogovci srečno!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply