FOOD&DIY

Pirhi

April 12, 2017

Kdo bi si mislil, da je kuhanje jajc cela umetnost. Na spletu obstajajo forumi in debate na to temo, saj si vsaka gospodinja želi čim manj razpokanih in ravno prav skuhanih jajc! Logično. Jaz sem na tem področju pravi amater. Ko sem živela še doma, je jajca pred mojim okraševanjem skuhala mami. Ko sem se preselila v moževo sobo pa njegova mami. Jaz sem jih vedno le okraševala. Lansko leto sem jih, zaradi sina seveda, prvič skuhala z neko previdnostjo. Jajca so bila znotraj že malce zelena, znak, da sem jih kuhala predolgo. In znak, da nisem kaj prida gospodinja 🙂 Ups. Letos sem se zadeve lotila drugače. Najprej sem pobrskala po spletu za idejami.

Naletela sem na pečena jajca v pečici 🙂 Resno! Jajc tokrat nisem skuhala, temveč sem jih dala v model za mafine, kar jih je ostalo pa kar poleg na pladenj. Hopla v pečico na 160 stopinj za 30 minut. Potem v hladno vodo za 10 minut. 

Jajca so znotraj res lepo rumena. Ni pa res, da ne popokajo. Trije so popokali. Nič hudega, gredo v solato. Ta ideja s pečico ima to prednost, da jajca daš v pečico in imaš čas še za kaj drugega (jaz sem medtem otroku brala knjige, ker se je ravno zbudil), ker ni potrebno stati zraven, se tresti in spraševati, vre premalo ali preveč.

Po tej ideji s pečico pa sem našla še eno, ki se mi je zdela koristna. In sicer ideja, kako otrok lahko previdno, brez skrbi, da bi spustil in počil jajce, položi le tega v barvo. Z metlico za kuhanje! No, ta pa ni bila koristna, ker nisva jajca potem dobila ven 🙂 Tako da sva se lotila zadeve kar z roko.

 

Sin je bil navdušen nad tem, da je sam lahko vsa jajca polagal v skodelice, da je sam pripravil barvo, da je gledal, kako se barva počasi topi, jo mešal. In potem še ta čudež, da so bila jajca povsem druge barve. No pirhi, sedaj imamo že pirhe. Fino je tudi to, da je lahko vadil, da jajc ne sme metati, da jih mora nežno polagati. Na koncu je bil že pravi strokovnjak 🙂

 

 

Kakšne pirhe pa boste vi ustvarili letos?

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Angie April 14, 2017 at 13:34

    Marusa! These pictures are gorgeous! Happy Easter!

    • Reply hipadmin April 16, 2017 at 13:06

      Thank you! It was really fun making Easter eggs this year with the kiddo!

    Leave a Reply