FOOD&DIY

Senzorična dejavnost – otrokovo ime

April 26, 2017

Po dolgem času sva se lotila dejavnosti, ki ne vključuje le prstov in barve temveč ima senzorični pomen. Na spletu sem našla to dejavnost tukaj in takoj mi je bila všeč.

Najin sin ima izredno rad knjige, midva mu veliko bereva in že kar nekaj časa kaže zanimanje za črke tudi sam. Sicer to ne pomeni, da me pri dveh letih in pol sprašuje, katera črka je, temveč pomeni to, da črke sam zazna. Kaže na avtomobilske tablice in druge črke, ki jih najdeva na poti, doma, v časopisu in knjigah (enkrat se je ustavil pri grafitu FUCK in pričel kazati s prstom na črke, lahko si predstavljate, kako nerodno mi je bilo). Velikokrat ga zasledim, kako sam “bere”. Oponaša mene in s prstom drsi preko črk npr teh registrskih tablic. Glasno pa reče: iiiiii, uuuuuuu 🙂 Zaenkrat je veliko I-jev in U-jev 🙂 Res je posrečen. Če vidi črko O, pokaže na okno. Če vidi črko K pa na sebe (njegova črka) in konja (ali ga oponaša).

Ravno zaradi tega sem vedela, da mu bo ta dejavnost všeč. Vse, kar  potrebujete, je lepilna pištola, karton za podlago in alu folija.

Njemu ta folija ni bila ravno všeč in ves čas je hotel pogledati, kaj sem zavila v folijo. Zato sem jo kar odstranila, da je lahko barval te črke iz lepila. Začetek ni bil prav obetaven, saj se črk skoraj ni videlo, po tem ko jih je prekril z barvo. Potem pa sem ga kar pustila, pričel si je barvati dlani in z njima udarjati po črkah. Prijetno sem bila presenečena in vesela, da ga pustim, naj sam ustvarja, kajti to, kar je nastalo, je čudovita umetnija. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply