BOOKS

Kaj trenutno radi beremo

June 30, 2017

Med vsemi igračami, ki jih imamo, in vsemi knjigami meni največ pomenijo tiste, ki jih je sin podedoval od svojih bratrancev. Ne vem, zakaj, a nekaj čudovitega je, ko vidiš, da se tvoj sin igra z igračo staro 16 let, še bolj če bere knjigo staro toliko let. Očitno pa so njegove tete tudi imele dober okus za branje, saj je tudi on navdušen nad temi knjigami. Tako smo začeli z zbirko Enci benci na kamenci, in sicer že dolgo, dolgo nazaj. 

Prvi dve znava že oba dva skoraj na pamet. Sin izredno rad posluša te kratke in nagajive pesmice, ilustracije pa so zopet še en dodatni razlog, da jih dnevno listava in bereva.

Te pesmice rada uporabim tudi za motivacijo, ko se nama na sprehodu npr zatakne in noge nočejo naprej. Ali pa z neba prileti trma. Takrat privlečem iz rokava šopek teh pesmic, jih pričnem na zanimiv način pripovedovati in mu zastavljati vprašanja. Kot bi mignil, prideva na cilj 🙂

Tretjo iz zbirke sem naročila ravno v teh dneh za prav posebno priložnost. Skrbno je že zapakirana v moji torbi za v porodnišnico, kjer mu jo bom pokazala, ko prideta z možem na obisk (no, najprej mu bom predstavila dojenčka). Ko sem razmišljala o mojem odhodu in izostanku od doma, se mi je utrnila ideja, kako bi s sinom, ko pride na obisk, preživela čim več časa. Zato se bova tam najprej dolge minute objemala, si povedala novosti, preštela vse majhne prstke na dojenčku in potem skočila iz sobe ven na stol na samem s knjigo Enci benci na kamenci v roki. Kot doma. 

 

                          

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply